søndag 25. januar 2009

strikk til Sierra Leone!

Jeg fant en oppfordring inne på Hb som Kiwa hadde lagt ut om å strikke til nyfødte i Sierra Leone. Kiwas innlegg"Jeg har i alle fall planer om å bruke opp litt rester på noen luer den veien. Kanskje noen andre også har litt rester av tynt garn de kn tenke seg å strikke babyluer av og sende avgårde. Adresse til dem vi skal sende dem til står helt nederst.http://tme55.blogspot.com/Sitat:"LuerEtter min folelse blir ungene fodt dirkte inn i en varm og god kuvose her. Likevel dor de av nedkjoling. Tro det eller ei. Det er helt uforstaelig for meg. Det er 30 grader konstant. Men ungene er vate nar de kommer ut og de taper kropstemperatur ned til 34 grader og det dor de av her hvis de ikke er helt sterke etter fodselen. Som dere vet er hodet stort hos nyfodt og stor del av varmetapet er fra hodet. Strikk luer. Det trengs virkelig. Jeg hadde med et stort lass ned, men det vil ikke vare evig. Dette er en spesiell oppfordring til Torfinn, Hans Erik, Harm Gerd og Trond.Litt perspekitv. Bare siste dogn dode 6 barn pa barneavdelingen her. Malaria er varst, men for de nyfodte er nedkjoling og lavt blodsukker det varste. "De dør av nedkjøling! Midt i Afrika! Nyfødte babyer blir pakket inn i alumininumsfolie og får en lue på toppen for å holde varmen. En liten babylue kan redde liv!Hvis det er noen racerstrikkere her oppfordrer jeg dere til å strikke babyluer til fødeavdelingen i Bo? Tar ikke lange tiden å strikke en babylue og utseendet har ikke så voldsomt mye å si, så her kan man få brukt opp restegarn.Sitat:"Hei!Jeg, Marta, kona til Torbjørn, kan ta i mot luer. Jeg regner med at jeg skal besøke han i Bo en gang i februar og da tar jeg med luer.Så bare strikk i vei. Torbjørn hadde med seg masse luer som et aktivitetssenter i Fredrikstad hadde strikket. Det var små toppluer i tynt babygarn strikket på ca pinne 2-21/2. Hodeomkretsen på nyfødte der er vel som her ca 35 som vel blir ca 60-65 masker. Korriger meg dersom dette ikke er riktig. Har du en annen oppskrift på babyluer så bruk gjerne den.Det viktigste er at ungene holder seg varme.Margrete har en fin oppskrift. Kanskje du kan legge den ut på bloggen.Adressen min er: Marta vassbø, Gamle Somav. 13. 4313 Sandnes. "
Håper det er andre som får lyst til å hjelpe også.Men tiden begynner å bli knapp.For hun som drar nedover drar fra Norge 10 februar.
Jeg fikk brukt opp litt mykt og godt babygarn rester på de jeg har strikka.Jeg la opp 72 masker på pinne nr.3,5.Strikka ribbestrikk 2r 2 vr.35 omg.Så felle :strikk 4 r.2rett sammenut omg.1 omg rett.3r 2 sammen.fortsett slik,og avslutt luefellinga til slutt med 2rett sammen omg.rundt. Håper jeg fikk forklart det så det ble forståelig. Men det fins jo andre måter å strikke babyluer på også.Det viktigste er jo å lage noen:)

4 kommentarer:

HobbyMegHer sa...

Hei!
Så kjempebra tiltak! Har vært inne på bloggen hans og har sett at det trengs.
Men når hun har reist, er det ikke noen andre som kan ta imot dem da, tro? Jeg tenker på andre som også skal nedover etterhvert?

salvie sa...

Det hvet jeg ikke.Men behovet vil jo alltid være der.Det hadde vært greit å få gitt jevnlig noen luer.Jeg kunne tenkt meg å finne ut om det er andre senere som kunne tenkt seg å tatt med luer.Føles godt å kunne bidra med noe som har så stor betydning:)

Anonym sa...

Så mange fine luer du har produsert, de kommer nok til å varme godt på små hoder :-)

Hilde C. sa...

Så mange fine luer du fikk strikket. Jeg så oppfordringen for seint til å hive meg med, men kanskje en annen gang :-)